понеділок, 29 березня 2021 р.

До Міжнародного дня птахів у Нововолинській бібліотеці

Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

День птахів – час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також,  як прихід весни.

Із птахами пов'язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій... Вони перші приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя.

З цієї нагоди  в бібліотеці-філії № 1   Нововолинської  централізованої бібліотечної  системи організована тематична полиця «Вони потребують вашого захисту», на якій представлена література про найвідоміші види птахів, які існують на території України і нашого краю, про те, чим вони живляться, яку користь приносять природі, їх звички, способи добування корму, як будують свої гнізда тощо. 

На сьогодні відзначення Міжнародного дня птахів актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства.

Кожен з нас відповідальний  за збереження живої природи, світу птахів.  

Немає коментарів:

Дописати коментар