вівторок, 16 березня 2021 р.

Літературні жмурки у Нововолинській бібліотеці

Казки – наші великі вчителі, які спочатку виховують, а потім розважають. Їх люблять усі – малі й дорослі, бо в них втілюються мрії і перемагає справедливість. Вони вчать любити прекрасне, розрізняти добро  і зло, радіти за перемогу інших, брати  приклад з веселих, добрих, вірних   і чесних героїв. 

16 березня у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи, в рамках дитячого клубу «Чомудрик», було проведено літературні жмурки «Скільки народів – стільки мудрості й казок».

Учасниками заходу були учні ліцею № 5, 2-А класу (класовод  Богдана Гіналюк, бібліотекар Людмила Суржик).

Бібліотекар Наталія Козачок розповіла школярам про історію виникнення казок, як одного з найдавніших жанрів усної народної творчості, а також їх види та особливості.

Школярі  поділились на дві команди «Гаррі Поттер» і «Капітошка» та змагалися за звання кращого знавця казок.

Під час заходу всі присутні активно відповідали на запитання вікторини «З якої казки?», брали участь у конкурсах «Казкові загадки», «Упізнай казку», «Перекажи народну казку за малюнком», «Продовжи казку» та розповідали про свої улюблені казки.

Капітани команд Вальчук Степан та Митрофанова Уляна відгадували героїв казок за малюнками. Кожна команда підтримувала своїх капітанів оплесками. Діти тренували пам'ять, швидкість, та вчилися взаємодіяти між собою. Перемогла дружба.

Під час гри «Вгадай, хто я» дівчата та хлопці  артистично зіграли та відтворили образи казкових героїв. 

Учні ознайомилися з виставкою-подорожжю «Мудрість і чарівність казки», на якій представлені казки народів світу, українські народні казки, літературні казки, а також казки волинських письменників.

Учасники клубу отримали масу позитивних емоцій, цікаво і з користю провели час, створили справді казкову атмосферу, радісний настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар