неділю, 14 березня 2021 р.

14 березня – День українського добровольця

В Україні 14 березня відзначають День українського добровольця. 

Рішення про його відзначення було прийнято 17 січня 2017 року  Постановою № 1822 Верховної Ради України «Про встановлення Дня українського добровольця», з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України».

Відзначення Дня українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

Українські добровольці стали гордістю українського народу.

До  цієї дати бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організувала тематичну полицю «Мужність, патріотизм, пам`ять бійців-добровольців».

Немає коментарів:

Дописати коментар