четвер, 4 березня 2021 р.

До 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

Щороку у березні ми відзначаємо дні вшанування – Тараса Григоровича Шевченка.

Про постать Тараса Григоровича можна говорити безкінечно, адже він був непересічною особистістю, талановитим письменником, глибоким філософом.

Його творчість багатогранна та пройнята любов’ю до волі та справедливості. Подвиг Тараса Григоровича полягає у тому, що він повернув свому народу споконвічну гідність та підніс її до загальнодержавного рівня.

В сучасності Україна самостверджується для себе і для всього світу під знаком Шевченка, під знаком Шевченка наш народ повертає собі національну самосвідомість і гідність.

Кобзар любив свою країну, віддав себе за неї тому, що хотів бачити її рівною з іншими в світовій сім’ї.

Напередодні 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка працівники бібліотеки-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи підготували викладку літератури «Єднаймо душі словом Кобзаря». 

Де підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Викладка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю.

Немає коментарів:

Дописати коментар