середу, 28 березня 2018 р.

Його душа - собор надій високих

     В цьому році 3 квітня  Україна святкуватиме 100-річчя від дня народження великого українського письменника, літературного критика, громадського діяча,  літературознавця, борця за мир, секретаря правління Спілки письменників, депутата Верховної Ради, Героя України Олеся Терентійовича Гончара.     
    Напередодні  ювілею бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС спільно з старшокласниками  ЗОШ № 6  (класний керівник Матіюк Л. А., вчитель-філолог Александрович С. І., бібліотекар Бондарук Г. А.)  організували і провели вечір-портрет «Собор душі Олеся Гончара».
  Завідувач   Світлана Галушук  наголосила, що саме Олесь Гончар закликав нас берегти собори душ, щирості, краси, правди і любові до людей, адже душа людини без «собору», то не душа, а пекло. І така людина – не людина…  
   Ведучі заходу Марта Кущик і Марія Гаврилюк познайомили учнів з життєвим і творчим шляхом ювіляра.   Віталій Глушко, Роман Сахнюк,  Віталій  Зборовський  читали вірші, листи,  уривки з  щоденників митця, які писалися в різних умовах: на фронті і в полоні, у мандрах рідною землею і поза її межами. 
   Присутні мали унікальну  можливість переглянути  відео  з історичними кадрами про письменника.
    Школярі  познайомилися з викладкою літератури «Духовна краса Олеся Гончара». 
    Його твори будуть жити вічно, бо вони – про святе. Читайте, перечитуйте книги Олеся Гончара.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар