середу, 7 березня 2018 р.

Тарас Шевченко – любов і святиня українського народу


           Є в  українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім`ям  для нас, українців, стало ім`я Тараса Григоровича Шевченка, чия творчість викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.
       Доля Тараса і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав,  для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі. Сьогоднішня Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову.
      З метою  вшанування пам`яті Кобзаря і популяризації спадщини Тараса Шевченка  та з нагоди дня його народження, у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС влаштована  викладка літератури «Велетень у царстві людської культури».   Книги, які представлені на ній, далеко не повний перелік, що є  в нашій бібліотеці. Змістовніше ознайомитися з літературою та поповнити свої знання Ви можете завітавши до книгозбірні.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар