понеділок, 26 березня 2018 р.

Природа - наша мати треба її оберігати

     
          Людина і природа… Філософи, поети, художники усіх часів і народів віддали данину цій вічній і актуальній темі. Та ніколи вона не стояла так гостро, як в наші дні, коли загроза екологічної катастрофи нависла над людством.  Людина і суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів.
    На продовження Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС  організувала і провела еко-репортаж «Щоб тільки неба очі голубі цю Землю бачили в цвітінні».
      Глядачами і учасниками заходу були учні ЗОШ № 6, 8-А клас (класний керівник О. В. Кравчук).
  Завідувач бібліотеки Світлана Галушук  детально проаналізувала екологічну ситуацію, що склалася у світі і в Україні в цілому та нашому краї зокрема.
     Про гострі питання екології та охорони навколишнього середовища, про  негативний вплив людської діяльності, який викликав радикальні зміни у навколишньому середовищі,  розповіла вчитель біології  Людмила Миколаївна Церонюк.
       Юні експерти-екологи,  передаючи одне одному мікрофон, розмірковували над  запитанням «Що я буду робити, щоб світ навколо став чистішим?» та надали  лаконічні довідки по даній темі.
    Школярі, слухаючи еко-репортаж, поглибили свої знання і закріпили їх  за допомогою вікторини.   
     До уваги користувачів у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-8 класів  діє тематична виставка  «Торкнись природи -серцем».
  

Немає коментарів:

Дописати коментар