середу, 21 березня 2018 р.

Книжка кличе на гостину - бо у неї іменини


       Серед безлічі книжок – давніх та сучасних, серйозних та веселих – найкращі написані для дітей. Дитяча книга – це сонячний зайчик, бо є світлою і радісною. Саме в березні, коли так яскраво світить сонечко, проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
   Тиждень дитячого читання бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС розпочала з екскурсії для наймолодших читачів – середньої групи «Метелик» ДНЗ № 5 (вихователь Сава З. О). Діти завітали до книгозбірні вперше, тож на них чекала захоплююча зустріч з цікавою, різноманітною літературою.

  Бібліотечні працівники  разом  з учнями 3-Б класу ЗОШ № 5 (кл. керівник Вавринюк Л. М.)  та 4-А класу ЗОШ № 6 (кл. керівник Марчук Н. Л.) організували веселі читання, книжкові відкриття, конкурс віршів, прислів`їв, приказок про книгу. В цікавій формі учні  познайомили присутніх з довідковою літературою. У виконанні школярів 3-Б класу звучали пісні про книгу і бібліотеку.
  Запрошені місцеві поетеси Зоя Олександрівна Мацько, Марія Григорівна Тхорик, Каріна Захарчук декламували свої  нові поезії, за що отримали від вдячних слухачів бурхливі оплески та вітання з Всесвітнім днем поезії.
   За творчістю дитячих  письменників-ювілярів  Наталі Забіли та Шарля Перро школярі здійснили експрес-подорож «Літературними шляхами письменників-ювілярів». Ведучі Людмила Корольчук та Людмила Суржик розповіли про життя і творчість відомих письменників. Захопили дітей різноманітними конкурсами та вікторинами за сюжетами дитячих книжок. Ознайомили з викладкою літератури «Чарівні письменники дитинства».
  На закінчення свята Марія Григорівна Тхорик пригостила школярів солодощами.
   Свято дитячої книги подарувало всім присутнім гарні враження, чудовий настрій та зустріч з найкращими творами улюблених письменників.

Немає коментарів:

Дописати коментар