середу, 26 квітня 2023 р.

До 37-ої річниці Чорнобильської трагедії відбулася година пам’яті у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

       26 квітня в Україні – День пам'яті Чорнобильської катастрофи. Незважаючи на те, що аварія на ЧАЕС сталася вже понад три десятки років тому, ми досі маємо справу з її наслідками. В цей день з шаною згадуємо подвиг героїв − ліквідаторів аварії, які ризикуючи своїм життям, рятували світ.

       З нагоди цієї дати у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи відбулася година пам’яті «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні».

      Учасниками заходу були учні 6-А класу Нововолинського ліцею5 (вчитель трудового навчання Вітюк Р. О., бібліотекар Суржик Л. І.).

       Ведучі бібліотекарі Наталія Козачок та Людмила Суржик розповіли про причини та наслідки аварії на ЧАЕС.

      Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих пожежників та ліквідаторів страшної аварії.

    В рамках проєкту «Memory Craft», який представляє ГО «Валентність Переосмислення» (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/valency.rethink) за підтримки ALIGHT (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/WeAreAlight), працівники бібліотеки провели майстер-клас «День пам’яті Чорнобильської трагедії».

       Учні познайомились з тематичною полицею «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі», де були представлені книги  та періодичні видання на дану тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар