понеділок, 24 квітня 2023 р.

Всесвітній день книги та авторського права у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

       Щорічно 23 квітня у 190 країнах світу відзначається свято авторів, критиків, бібліотекарів, видавців і читачів – Всесвітній день книги та авторського права. Цей день, проголошений на 28 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1995 року на честь трьох геніїв світової літератури: Вільяма Шекспіра, Мігеля де Сервантеса та Інки Гарсіласо де ла Веги.

        З нагоди цієї дати, в рамках проєкту «Memory Craft», який представляє ГО «Валентність Переосмислення» (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/valency.rethink) за підтримки ALIGHT (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/WeAreAlight), бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організувала та провела тематичний захід «День книги».

      Учасниками заходу були учні 3-А класу Нововолинського  ліцею № 5 (класовод Райко В. А., бібліотекар Суржик Л. І.) та ВПО.

     Ведуча бібліотекар Сенич Лариса розповіла історію свята. Діти поділились враженнями від своїх улюблених книг.

       Для школярів був проведений майстер-клас «Оригінальні закладки для книг власноруч». Діти з захопленням виготовляли вирізали, складали та клеїли закладки для книг. Виготовлені закладки учасники заходу взяли з собою.

       У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-8 класів бібліотекар Лариса Сенич ознайомила присутніх з виставкою-пропозицією «Дивовижний світ книжковий».

        Школярі в черговий раз пересвідчились, що книга надихає, окриляє і зміцнює дух.


Немає коментарів:

Дописати коментар