середу, 12 квітня 2023 р.

Майстер-клас із писання великодніх писанок відбувся у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

         Напередодні Великодня, в рамках клубу «Зустрічі без прощань», бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організувала майстер-клас із писання великодніх писанок від майстрині Наталії Волчанюк для людей похилого віку, ВПО.

         З вступним словом виступила завідувач бібліотеки Світлана Галушук. Працівники бібліотеки підготували для кожного особисте робоче місце і все що потрібно для роботи: яйце, писачки, натуральний бджолиний віск, свічки, фарбу тощо.

         На захід була запрошена майстриня Наталія Волчанюк, яка розповіла про технологію виготовлення та про тонкощі декоративного розпису писанок, зразки орнаментики.

         Пані Наталія розповіла, що займається цим видом мистецтва більше 30 років, і знає про писанки, їхню історію, кольори та орнаменти, традиції розпису у різних регіонах України. І цією інформацією вона щедро ділилася з учасниками заняття.

         Користувачі зацікавлено ознайомилися з фотографіями та писанками гості. Вони відчували хвилювання, але писанка вийшла у кожного. Учасники заходу отримали задоволення від щирого і теплого спілкування.

         Гостею майстер-класу була т. в. о. директора Нововолинської ЦБС Аліна Регешук.

         Тож нововолинці мали чудову нагоду в ці передвеликодні дні познайомитись з майстринею Наталією Волчанюк та різнобарв’ям писанкового мистецтва, завітавши до бібліотеки.

        Для користувачів у бібліотеці організовано виставку-інсталяцію «Світле свято Воскресіння!».

         Запрошуємо всіх до знайомства.

         PS: Щиро дякуємо гості Наталії Волчанюк за чудовий майстер-клас.

Немає коментарів:

Дописати коментар