понеділок, 24 квітня 2023 р.

Перегляд та обговорення фільму «Історія зимового саду» у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

      З нагоди Дня Землі, 20 квітня бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи спільно з Нововолинською центральною міською  бібліотекою організували і провели показ документального фільму режисера Семена Мозгового «Історія зимового саду».

         Учасниками заходу  були люди похилого віку, ВПО.

     Модератор Аліна Регешук запросила глядачів на перегляд найкращого українського документального фільму режисера Семена Мозгового «Історія зимового саду», в рамках кіноклубу документального кіно DOCUDAYS UA «NovoSpace», який діє при Нововолинській центральній міській бібліотеці.

         «Історія Зимового саду» отримала головний приз у конкурсі DOCU/УКРАЇНА на кінофестивалі Docudays UA з таким коментарем від журі: «Робота всього життя жінки розквітає й відображає картину природного колообігу та невідворотних змін.

         У цій стрічці чудово все: і настрій, і картинка, а музика! Чи чули ви десь таку музику? Роман Григорів та Ілля Разумейко створили неймовірно естетичний саундтрек, який огортає тебе так само міцно, як і атмосфера «Історії зимового саду».

         Історія фільму базується на долі павільйону квітникарства колишнього ВДНГ та її старої працівниці, Валентини Вороніної, яка підтримує цей простір, вкладаючи туди власне життя, коли раптом до неї неочікувано приходять зміни. Після сорока п’яти років роботи її просять піти на пенсію. Та Вороніна не погоджується з цим, бо вважає, що всі рослини без неї загинуть. Одночасно з цим група загадкових радіоестезистів знаходить біля входу в павільйон канал потужної позитивної енергії.

         На захід завітала радник міського голови, очільниця гуманітарного штабу «Нововолинськ.Help» Катерина Варвус.

         Учасники після перегляду кінострічки обговорили свої нові ідеї, які можливо приведуть до втілення позитивних змін себе та свого оточення. У затишній атмосфері відбулося цікаве спілкування між присутніми, які активно дискутували між собою, ділилися своїми враженнями та досвідом своїх улюблених занять, обговорили потреби.

         Цікавими та зворушливими були виступи: Галини Сергійчук, Віти Сєргєєвої, Лариси Альошиної, Ганни Бойко тощо.

         Захід пройшов у дружній і теплій атмосфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар