середу, 22 лютого 2023 р.

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

         Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.

         До свята рідної мови  бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи разом з учнями 4-А класу Нововолинського ліцею № 5 (класовод Гіналюк  Б. В, бібліотекар Суржик Л. І.) провели  мовознавчий турнір «Рідна мова дається народові Богом!» в рамках клубу «Чомудрик».

         Ведуча заходу бібліотекар Лариса Сенич розповіла школярам про  мовні традиції, що сягають сивої давнини, про виникнення писемності, історію та розвиток рідної української мови.

         Під час мовознавчого турніру діти брали активну участь у різних конкурсах, вікторинах, іграх де мали змогу проявити сміливість, кмітливість, спритність. На заході вони декламували вірші,  відгадували загадки, читали прислів`я та скоромовки тощо.

         За результатами турніру команди набрали однакову кількість балів, що свідчить не тільки про гідну підготовку до гри,  але й про дружню атмосферу, яка панувала у бібліотеці.

         Для присутніх була влаштована тематична полиця «Моя ти рідна, горда мова».

          По закінченні заходу діти робили селфі та вибирали нові книги для читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар