вівторок, 21 лютого 2023 р.

До 152-ї річниці від дня народження Лесі Українки

       25 лютого українська  громадськість відзначає 152 річницю від  дня народження Лесі Українки. Видатна українська письменниця та одна з центральних постатей, що по праву входить в пантеон класиків національної культури не тільки через безсумнівний талант, а й за її патріотичний дух, який вона адресувала своєму народу та країні.

       Напередодні пам'ятної дати бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи спільно з учнями Нововолинського ліцею № 5 (класний керівник Касьян Т. М., бібліотекар Суржик Л. І.) організували та провели літературний календар «Леся Українка: Особистість. Нація. Світ».

       Ведуча заходу бібліотекар Наталія Козачок ознайомила присутніх з творчістю, стилем життя славетної письменниці, колом спілкування. Старшокласники переглянули слайд-презентацію «Леся Українка - гордість української нації» де дізналися про мистецьке обдарування нашої волинянки, яке ставить її поряд із найбільшими геніями всіх часів.

      Бібліотекар Людмила Суржик та школярі виразно декламували поезію.

      У бібліотеці для користувачів влаштована виставка-персоналія «Вона обрала собі горде ім`я – Українка». Запрошуємо до знайомства!

Немає коментарів:

Дописати коментар