неділю, 12 лютого 2023 р.

Стрітенську свічку прикрашали у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

           12 лютого у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи було проведено майстер-клас «Стрітенська свічка з декором».

         15 лютого православна та греко-католицька церкви відзначають Стрітення Господнє. У цей день у церквах святять свічки та воду. Стрітенська свічка, як і вода, зберігається в кожній родині, бо має надзвичайну здатність допомагати у найважчі періоди життя. Її запалюють під час хвороби, також можна запалювати під час молитви та святкової трапези в особливі для людини дні: день народження, День ангела, великі церковні свята.

         Ведуча майстер-класу бібліотекар  Лариса  Сенич ознайомила присутніх із святом і навчила мистецтва прикрашання Стрітенської свічки.  

         Діти із задоволенням оздоблювали свої свічки пахучим зіллям, колосками пшениці,  стрічками, квітам тощо. Свої січки учні забрали додому для освячення в церкві.

          Нехай Стрітенська свічка несе радість і добро, оберігає. Хай наші душі палають вогнем віри, наче гніт у свічці, а наша людська воля буде, як віск перед волею Божою!

Немає коментарів:

Дописати коментар