понеділок, 28 листопада 2022 р.

До Дня Святого Михайла

21 листопада День Святого Михайла. Саме в цей день православна церква вшановує захисника небесних сил архістратига Михаїла.

Старовинне ім`я Михайло має єврейське коріння і неодноразово згадується в Біблії та Корані. Його буквальний переклад – «хто як Бог» (рівний Богові).

Бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи спільно з ліцеєм № 5, міським клубом  провели в рамках клубу «Зустрічі без прощань» авторитет  імені «Хай ангел, чарівною зіркою з неба, від сліз і образ прикриває крилом».

 Учні 9-Б, 7-Б класів (класні керівники Л. Є. Михалюк, А. П. Барчук, вчитель музичного мистецтва О. Я. Лукашук, бібліотекар Л. І. Суржик,  директор міського клубу О. С. Ковальчук)  стали учасниками заходу.

Ведучі заходу: бібліотекарі Наталія Козачок та Лариса Сенич надали інформацію про історію імені та представили слайд-презентацію  з історичними постатями з іменем Михайло.

Завідувач бібліотеки Світлана Галушук провела цікаве спілкування з гостями свята: Михайло Смаль – педагог ліцею № 5,  Михайло Лаць – учень.

 Іменинники ділилися думками про те, чому їх нарекли цим іменем, розповідали про свої родини, сімейні традиції, професії, яку читають літературу тощо. Гостям заходу були вручені подарунки від бібліотеки.

Для всіх присутніх заходу вчитель музичного мистецтва Оксана Ярославівна Лукашук  підготувала музичні вітання. Декламувала гумореску Павла Глазового «Кухлик» Оксана Ковальчук та прозвучали пісні у виконанні Дмитра Киричука, Ярини Сак та вокального гурту «Розмай».

 Захід залишив після себе гарний настрій та позитивні емоції.

До уваги присутніх була організована тематична полиця «Ім`я та його історія».

Немає коментарів:

Дописати коментар