середу, 16 листопада 2022 р.

До Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху

         Найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров’я, які можна втратити, недотримуючись певних правил. Питання безпеки дорожнього руху є дуже актуальним.

        16 листопада, до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи разом з учнями 5-Б класу Нововолинського ліцею № 5 (класний керівник Смаль М. В., бібліотекар Суржик Л. І, педагог-організатор Медина Т. А.) провели бесіду-застереження «Правила дорожнього руху знай - життя та здоров`я оберігай».

        Ведуча заходу бібліотекар Лариса Сенич надала дітям  змістовні знання про правила поведінки на дорогах, деякі дорожні знаки, світлофор, його призначення та правила користування громадським транспортом.

        Учні уважно переглянули відео про правила дорожнього руху. Вони залюбки взяли участь в конкурсах: «Бліц», «Розфарбуй знак», «Знайди відповідність», «Ситуація на дорозі», «Відгадай мелодію» тощо.

        Під час спілкування школярам пропонувалося обговорити дорожньо-транспортну пригоду з позиції усіх її учасників – і водія, і пішохода. Це змусило школярів  визнати, що безпека кожного в більшій мірі залежить від його власних дій на дорозі.

        На заході учням було цікаво, вони задавали запитання, самі коментували ті чи інші події.

        Діти зрозуміли, як важливо знати і вивчати правила дорожнього руху, щоб завжди обминати лихо.

        Для користувачів у бібліотеці влаштована тематична полиця «Руху правила єдині, знати їх усі повинні».

Немає коментарів:

Дописати коментар