вівторок, 15 листопада 2022 р.

До Всесвітнього дня дитини

              Щороку 20 листопада святкують Всесвітній день дитини.

         Таке рішення було прийнято в 1954 році,  згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї  ООН №836 (IX), у 1959 році в цей день була прийнята «Декларація прав дитини», а в 1989 році «Конвенція прав дитини».

        15 листопада, напередодні Всесвітнього дня дитини бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи разом з учнями 4-А класу Нововолинського ліцею № 5 (класовод Гіналюк  Б. В, бібліотекар Суржик Л. І, директор міського клубу Ковальчук О. С.) провели гру-спілкування «Порушення прав у казках» в рамках клубу «Чомудрик».

            Школярі переглянули  відео «Всесвітній день дитини».

         Ведуча заходу бібліотекар Лариса Сенич познайомила юних читачів з історією цієї дати, традиціями святкування. Вона розповіла школярам про Конвенцію та її основні статті, про те, в яких важких життєвих ситуаціях можуть опинитися діти. Також учні дізналися про права, які надаються їм для навчання, розвитку творчих здібностей.

         Захід супроводжувався слайд-презентацією «Порушення прав у казках». Школярі давали змістовні  відповіді, які права визначені Конвенцією, і які права були  порушені  казковими героями.

         Діти активно спілкувались, обговорювали свої права, розбирали різні життєві ситуації.

         Учасники міського клубу театрального гуртка декламували  українські казки та обговорили, які права були в них порушено.

         Гра-спілкування  пройшла весело, цікаво та яскраво. Приємно, що під час заходу діти отримали позитивні емоції та гарний настрій.

         Для користувачів у бібліотеці влаштована тематична полиця «Ви повинні знати свої права».

Немає коментарів:

Дописати коментар