четвер, 17 листопада 2022 р.

До Дня Гідності та Свободи

Напередодні Дня Гідності та Свободи, 17 листопада бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи спільно з учнями 10-А, 10-Б класу (класні керівники С. В. Пилипчук, І. М. Доля, вчитель історії та громадянської освіти Т. О. Сачук, бібліотекар Л. І. Суржик) організували та провели годину пам’яті «Нескорені постаті Майдану Гідності та Свободи».

Ведучі заходу Наталія Козачок та Людмила Суржик розповіли присутнім про трагічні події Помаранчевої революції та Революції Гідності. Старшокласники дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані, а також про початок Революції Гідності та її героїв. Пригадали подвиг волинянина, учасника Революції Гідності – Сергія Байдовського. Учні переглянули відео та слайд-презентацію до Дня Гідності та Свободи. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.

Вчитель історії та громадянської освіти Таїса Олексіївна розповіла і наголосила, що цінність кожної людини та гідність виявляється у шанобливому ставленні до себе та інших. Саме це стало однією із рушійних сил Революції Гідності в Україні.

Для користувачів була організована тематична полиця «Вільні творити майбутнє». На ній представлені видання, що розповідають про мужність та відвагу учасників «Революції Гідності», нагадують про те, якою ціною здобувалися свобода та незалежність, новий шанс для України стати справжньою європейською державою.

PS: Щиро дякуємо дирекції та колективу ліцею № 5 за співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар