понеділок, 24 квітня 2017 р.

Чорнобиль - гіркий спомин і вічний біль

   
      26 квітня виповнюється 31 рік від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ця катастрофа  за масштабами викидів радіоактивних речовин у довкілля  та кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, не має аналогів у світі.
    Напередодні цієї  дати  бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС спільно з учнями 10 класу ЗОШ № 5 (класний керівник Михайлюк Л. Є.) організували та провели годину-спогад «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі».
             Ведучі Ілона Кобзова та Володимир Бовкуш розповіли про причини і наслідки Чорнобильської катастрофи.
       На захід були  запрошені учасники ліквідації наслідків  аварії на ЧАЕС  Володимир Михайлович Петренко і Михайло Стахович Тичинський.  Вони поділились своїми спогадами про важкі часи для нашої країни, про долі окремих людей, яких вже немає з нами, і їх пам`ять вшанували хвилиною мовчання. Володимир Михайлович   представив світлини тих подій, які з цікавістю переглянули присутні. 
       Активну участь у заході взяли старшокласники, які декламували  вірші про Чорнобиль, спілкувалися з очевидцями трагедії.
       Наша велика вдячність усім тим, хто ризикуючи своїм життям, брав участь у ліквідації аварії, і тим врятували світ. Пам`ятаймо про них і робімо все, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.                 
      У книгозбірні влаштована викладка літератури «Чорна трагедія на кольоровій землі».


Немає коментарів:

Дописати коментар