вівторок, 11 квітня 2017 р.

День Ангела святкують Вадими


          
     22 квітня  церква вшановує пам`ять Священомученика Вадима Перського, архімандрита, який зазнав страждання за християнську віру і був обезголовлений в 376 році.                        
      Походження імені спірно, є кілька версій. За однією з них, ім’я  має перські або авестійське коріння і бере свій початок від слова «вайню», що означає « вітер»,  який вважався у цих народів символом перемоги. Інша версія заснована на схожості звучання давньослов'янського слова «вадити», що у вільному перекладі означає «заважати» або «сіяти смуту». Православний іменний календар з давньослов'янської мови дає імені трактування «обвинувач». У будь-якому випадку воно православне, і іменини Вадима зазначаються згідно з християнським православним канонам.
     Ім`я наділяє свого володаря спокійним і доброзичливим характером, завдяки якому він легко сходиться з оточуючими. Як правило, доля прихильна до Вадима, оскільки він не ставить перед собою примарних цілей і завжди розраховує на свої сили. Спокійний і надійний, він стає гарним чоловіком і батьком.
        Інтенсивність звучання імені Вадим відповідає хвилям зеленого кольору. Людина із «зеленим» іменем волелюбна, міцна здоров`ям і наділена діяльною волею, завзятістю, сталістю й допитливим розумом.  
       Носії цього імені - натури, що тонко почувають  прекрасне, тому в професіях, пов'язаних з творчістю, можуть досягти високих результатів.
       Весняні і літні Вадими м`якші й пасивніші, схильні до сибірського дозвілля й не ставлять перед собою високих цілей. Навпаки, осінні власники цього імені нескромні в бажаннях і прагнуть добитися позамежного, працюючи невтомно.
     Зимові натури схильні до ризику й тому цілком можуть пристраститися  до азартних ігор.
     Найбільш поширені форми імені Вадим: Вадик, Вадимко, Вадя, Вадька, Вадюша, Вадюня.
     Більше інформації про ім`я Вадим Ви зможете знайти у нашій бібліотеці.
                                                                                                                                                                                                                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар