неділю, 5 березня 2017 р.

День ангела святкують Тараси


     

      
      10 березня Церква вшановує пам`ять Святого Тарасія. Святитель Тарасій, Патріарх Константинопольський, походив із знатного роду. Він  народився і був вихований в Константинополі, де отримав гарну освіту. Тарасій  швидко видвинувся при дворі імператора Костянтина VI Порфірородного (780 — 797) і його матері, святої цариці Ірини (797 — 802), і досяг звання сенатора.  
      Тарас походить від давньогрецького слова, що означає баламут:  той, що викликає сум`яття, тривожний: той, що турбує. Звучання імені відповідає хвилям багряного кольору, що символізує прямолінійність і завзятість, які межують із упертістю.
    Зимові Тараси користуються репутацією максималістів і правдолюбців. Вони дуже прив`язані до батьківської родини й можуть продовжити славну династію, пішовши  шляхом батька й діда.
     Весняні Тараси найбільш приємні у спілкуванні чоловіки. Він терплячий, витриманий і самокритичний. Хоча часом буває впертий. Цей чоловік добрий господар. Він прагне створити сім'ю і рано одружується.
      Тараси, які народилися влітку, стримані, коректні і впевнені в собі чоловіки.  Вони принципові, чесні і прямі. Прості у спілкуванні, не лестять співрозмовнику, не вміють говорити компліменти.   
     Осінні Тараси оригінальні в мисленні й високо принципові. Вони надзвичайно вимогливі до себе й оточуючих, мають суб`єктивну думку з кожного питання й наділені деякою зарозумілістю.
     Найбільш поширені форми імені Тарас :  Тараска, Тарасик, Тарася.
      Більше інформації про ім`я Тарас Ви зможете знайти  у книгах нашої бібліотеки.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар