вівторок, 14 березня 2017 р.

Моя професія - мій вибір


     У світі – тисячі професій! Як зорієнтуватися в такій кількості? Як вибрати серед них ту, з якої розпочнеться трудовий шлях, а можливо, і «доросле» життя? Це хвилює кожного із старшокласників. Вибір професії – складний і відповідальний крок в житті молодої людини. Він має бути свідомим і виваженим.
     У бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС відбулися лабіринти вибору «Світ професій – мій вибір, мій успіх». Свої майбутні професії презентували учні Нововолинського професійно-технічного училища № 11 (директор Ю. А. Стецюк) для старшокласників ЗОШ № 5, 6.
      Ведучі Оксана Бохотниця та Людмила Рудометова розповіли про училище, умови навчання та дозвілля.
      Захист обраної професії, з представленням учнями своїх знань, розпочала майбутній кухар, кондитер Тетяна Костюк, яка вважає, щоб опанувати цю спеціальність, потрібно мати гарний смак, творчу натуру, пам`ятати рецепти сотень страв і тонкості їхнього приготування.
     Своїми враженнями про професію продавця поділилася Даяна Бойко. Ця професія  найбільш поширена серед торговельних працівників, на даний час вона найбільш популярна. Від рівня обслуговування залежить настрій споживачів та задоволення їх потреб.
    Справжнього майстра перукарської справи відрізняє бездоганний художній смак, образне мислення, творчий підхід до своєї справи, вважає Вікторія Стрилюк.
    Цікавою та змістовною була розповідь майбутнього електрогазозварника Юрія Новицького, який переконливо доводив, що ця професія користується попитом на державних і приватних підприємствах та є високооплачуваною.
    Присутні мали змогу ознайомитись не тільки з робітничими професіями, а й  з професією бібліотекаря, яку презентувала  Людмила Корольчук, бібліотекар бібліотеки-філії № 1. Ця професія вимагає ерудованого, креативного, комунікабельного, розумного, інтелектуального, творчого фахівця своєї справи, наголосила вона. Була надана інформація про те, де можна здобути бібліотечну освіту.
    Соціальний педагог училища Катерина Коцура провела тестування серед учнів на визначення типів темпераменту, надала рекомендації як вибрати професію,  ґрунтуючись на базових звичках і потребах кожної людини.
     Учні познайомились з виставкою-роздумом літератури «Сучасна молодь: погляди на майбутнє».
      Сподіваємось, що проведений захід допоможе старшокласникам визначити свої уподобання, здібності та професійно самовизначитись.

     

Немає коментарів:

Дописати коментар