понеділок, 21 грудня 2015 р.

Поет за станом душі


     В цьому році виповнюється 80 років від дня народження Івана Чернецького – одного з тих поетів, котрих народила трагічна земля Холмщини. Він постає перед нами проникливо чуттєвим ліриком і водночас іронічно-насмішкуватим аналітиком життя.  Його поезія щира, беззахисно відверта, високохудожня і правдива.
   Іван Чернецький є членом Національної спілки письменників України, обласної літературно-мистецької премії імені А. Кримського, літературної премії імені Родини Косачів.
     Напередодні поважного ювілею відомого українського письменника, у бібліотеці-філії № 1 відбулася година літературного календаря «Горить у серці полум`я любові, запалене у праведному слові…», присвячена творчості Івана Івановича Чернецького. Учасниками заходу були учні 9-А класу ЗОШ № 5 (класний керівник Михайлюк Л. Є.).
    Ведучі заходу Анастасія Лаврентій та Володимир Бовкуш розповіли старшокласникам про життєвий і творчий шлях письменника. Познайомили з такими відомими збірками поезій і прози як «Заручини», «Переклик», «Літа», «Подорожник», «Якого кольору вітер», «Сліди на снігу», «Допишу завтра» та іншими, в яких автор пише про минуле Волині,  славну і трагічну історію України, чаруючу красу природи тощо.
   Усі із задоволенням слухали поезію та гуморески поета, які читали учні класу Юлія Герез, Анастасія Кантор, Назарій Чудновець, Альбіна Кохан, Ангеліна Кантерук та інші.
    Для присутніх була влаштована викладка літератури «Творча стежка Івана Чернецького».

     

Немає коментарів:

Дописати коментар