неділю, 13 грудня 2015 р.

День святого Миколая Чудотворця

     19 грудня  православні святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим. З поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Усе життя святого Миколая – це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному людству. Він покровитель землеробства і скотарства, господар земних вод, заступник від бід і напастей.
      Святкувати день Миколая Чудотворця, або як його ще називають Зимового Миколая, завжди починають молебнем у церкві, а після молебню ставили велику свічку. Цього дня варили пиво. А для дітлашні пеклося особливе печиво – миколайчики. Миколі Угоднику присвячені два свята: 22 травня – Мікола Вешний і 19 грудня – Мікола Зимовий. Тому і говориться: «Один Микола  з травою, а другий із зимою»
     19 грудня – святкують іменини Миколи. Ім`я Микола має давньогрецьке походження й асоціюється з Нікою, крилатою богинею перемоги. Переклад цього імені можна трактувати, як переможець народів або перемога людей. Воно було дуже поширене в Х1Х столітті, до середини ХХ століття стало досить рідкісним, але зараз ним знову охоче нарікають синів.
   «Зимові» власники цього імені – суворі й серйозні. Їхній розум носить прикладний характер, а вмілі руки дозволяють освоїти практично будь-яку професію. Ці особистості надзвичайно честолюбні.
   «Літні» Миколи активні, діяльні, добродушні, але при нагоді можуть піти на обман заради власної вигоди. Вони наділені даром дипломатії.
    Миколи, народжені навесні або восени, можуть мати ті або інші риси, завжди більш легковажні й влюбливі.
Інтенсивність звучання імені Микола відповідає хвилям насиченого червоного кольору.
     Найбільш поширені форми імені Микола: Нікола, Нік, Миколай, Микольця, Ніколя, Коля, Колько, Колюня, Колян, Кока.
  Вітаємо усіх, хто носить це прекрасне ім`я Микола.

Немає коментарів:

Дописати коментар