четвер, 7 березня 2024 р.

До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

         7 березня, з нагоди відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка бібліотека-філія №1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи  провела  літературну годину «Жінки у долі Кобзаря»  у читацькому та навчальному просторі «Клуб елегантного віку».

         Проєкт реалізується за підтримки UNHCR Ukraine – Агенство ООН у справах біженців.

         Учасниками заходу були користувачі бібліотеки, люди елегантного віку, гості міста, Університет вільного часу. Нововолинськ.

         З вступним словом виступила завідувач бібліотеки Світлана Галушук, яка ознайомила присутніх з життєвим  та творчим  шляхом поета, його літературною спадщиною, яка стала здобутком всього культурного людства. Сьогодні, в умовах повномасштабної війни, Тарас Шевченко залишається на позиціях лідера, чиї ідеї, літературні та художні твори є смислоутворюючими і набувають особливої актуальності.

         Ведучі заходу бібліотекарі Наталія Козачок та Лариса Сенич представили презентацію «Кохані жінки Тараса Шевченка». Усі кохані поета від кріпачок до княжних: хто вони, як виглядали та чому стосунки не склалися: розповідали ведучі заходу.

         Присутні читали поезію великого українського поета.

         Учасники заходу переглянули відео «Тарас Шевченко і жінки».

         До заходу долучилася художній керівник філії «Міський клуб» НМПК Євгенія Бреславець.

         Вихованці філії «Міський клуб» НМПК виразно декламували вірші Тараса Шевченка.

         Працівники бібліотеки-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організували виставку-інсталяцію «Лине над землею Шевченкове слово».

         Тарас Шевченко створив яскраві, неповторні жіночі образи. Вони й досі хвилюють читача, примушують замислитися, вчать, перше за все, бути Людиною. Історія зберегла імена жінок, які полонили серце Тараса. Кохання в житті Шевченка – чи не найболючіша сторінка його долі.

Немає коментарів:

Дописати коментар