середу, 20 березня 2024 р.

До ювілею Марії Морозенко у Нововолинській бібліотеці-філії №1

 

    В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи для юних користувачів клубу «Чомудрик» 4-Б класу, (класовод Мілєвич І. П., бібліотекар Суржик Л. І.) проведено годину літературного знайомства «Марія Морозенко-співець добра й душевної краси» (до 55-ї річниці від дня народження М. Морозенко).


         Бібліотекар Лариса Сенич ознайомила школярів із життєвим і творчим шляхом української письменниці, членом Національної спілки письменників України, літературною редакторкою, філологинею, лауреатом багатьох літературних премій  Марією Морозенко.

         Марія є автором дитячих книжок «Про країну ласунів», «Про країну замазур», навчальних серій «Хто це?», «Що це?», віршованих казок «У зеленому ярочку», «Незвичайні пригоди  Чока, який шукав Країну Щастя», серії пізнавальних загадок тощо.


  

Діти зачитали вірші Марії Морозенко і ознайомилися з її книгами, також подивилися відео «Про вірність Хатіко». Для школярів була влаштована виставка-пропозиція «Дивовижний світ книжковий»


       У 2017 році письменниця за книжки «Іван Сірко – великий характерник», «Іван Сірко – Славетний Кошовий» та «Я закохалася» у номінації за твори мистецтва для дітей і юнацтва стала переможцем літературної премії імені Лесі Українки.

     Книги письменниці – це справжнє диво, вони дуже  актуальні.  Її розповіді про красу та велич рідної української землі надихають і зворушують.

Немає коментарів:

Дописати коментар