пʼятницю, 7 травня 2021 р.

Мамо найдорожча, мамочко єдина!

В Україні День матері не має сталої дати. Відповідно до указу президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 святкується він у другу неділю травня. Таким чином, цього року День матері припадає на 9 травня.

Одне з найсвітліших і найрадісніших весняних свят. Воно присвячене найріднішій і найближчій людині, котра дала життя своїй дитині.

Нині це прекрасне свято відзначають у більш ніж 50 країнах світу. У багатьох з них дати не збігаються і припадають на різні дні.

День матері є чи не найвідомішим серед усіх сімейних свят. Воно запроваджене на честь усіх матерів: як тих, хто народив дітей, так і тих, хто лише збирається стати мамою.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками, поетами, письменниками тощо. І невипадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

З нагоди Дня матері бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої  бібліотечної системи організувала тематичну полицю «Матуся наша – ангел на Землі».

Немає коментарів:

Дописати коментар