четвер, 13 травня 2021 р.

У Нововолинському ліцеї № 6 бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи провела книжковий дайвінг

В рамках декади дитячого та юнацького читання у Нововолинському ліцеї № 6 бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи провела книжковий дайвінг «Три причини прочитати: корисно, цікаво, потрібно». 

Учасниками заходу були учні 9-А класу (заступник директора з навчально-виховної роботи Кутасевич В. Д., вчитель-філолог Кожуховська А. А.)

Завідувач Світлана Галушук вела розмову з старшокласниками про те, чому корисно, цікаво і потрібно читати книги. Людина читаючи книги отримує безліч незаперечних переваг, а саме: розумова стимуляція, зниження стресу, розширення словникового запасу, поліпшення пам'яті, письмових навичок, заспокоєння тощо. Завдяки книгам формується власний світогляд, розширюються цінності, переконання та принципи. 

Крім того людина надовго залишається молодою адже старість починаються зі старіння мозку, а захопленому читачеві це не загрожує. Кожен знаходить свої причини, важливі саме для нього. Головне щоб книга приносила радість і задоволення, дарувала сили і смак чарівництва.

Як читати книги, щоб було цікаво? Про це спілкувалися ведуча заходу з учнями. Присутні дізналися, що у кожного свій стиль читання: повільно чи швидко, сидячи за столом чи на дивані, з олівцем чи ручкою. 

Ведуча заходу ознайомила присутніх з новими надходженнями. Cеред них багато цікавих, повчальних та корисних книг. Особливо зацікавила учнів інформація про книги сучасних українських письменників, а саме: Наталії Довгопол, Макса Кідрука, Анастасії Нікуліної, Василя Шкляра тощо. 

Учні поринули у книжковий дайвінг та дізналися, що читання приносить задоволення. Світ книги завжди захоплюючий і різноманітний.

Прочитайте і отримайте насолоду від прочитаного!

Для користувачів у бібліотеці влаштована виставка літератури «Нові книги, нові зустрічі».

Немає коментарів:

Дописати коментар