понеділок, 26 квітня 2021 р.

До 35-річчя Чорнобильської трагедії у Нововолинській бібліотеці-філії № 1 відбувся інформаційний бібліогід

Сьогодні, 26 квітня, минає 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС. Це знакова дата для кожного українця. Вона розділила життя на до і після. Саме в цей день у 1986 році сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства.

З нагоди пам’ятної події у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи відбувся інформаційний бібліогід – «Зона лиха: борг пам`яті».

Учасниками заходу були учні 9-А класу ліцею № 5 (класний керівник Світлана Володимирівна Зубаль).

Ведуча заходу завідувач бібліотеки Світлана Галушук  розповіла про страшну катастрофу Чорнобиля,  її наслідки та небезпеку радіації, яка забрала життя багатьох українців.

На захід був запрошений Михайло Стахович Тичинський – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Школярі дізналися про ті події, свідком яких він був. Цікаво розкрив одну з трагічних сторінок України,  ознайомив з маловідомими і неочікуваними фактами про Чорнобильську трагедію, про людей, які брали участь в ліквідації наслідків аварії. Молодь  спілкувалася з очевидцем трагедії та  отримала відповіді на запитання від гостя заходу.

Присутні вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів, які загинули під час ліквідації та в наслідок аварії на ЧАЕС, хвилиною мовчання.

Для користувачів у бібліотеці влаштована тематична полиця «Ще довго сіятиме світу Чорнобиль біль і самоту» де були представлені книги  та періодичні видання на дану тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар