понеділок, 24 лютого 2020 р.

Літературне досьє у бібліотеці

Леся Українка – без перебільшення одна із найвизначніших постатей в історії української літератури. Її ставлять в один ряд із геніальними Тарасом Шевченком та Іваном Франком. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.
Напередодні 149 річниці від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча, бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС спільно з учнями ЗОШ № 5, 9-А класу (вчитель-філолог Барчук А. П., класний керівник Вітюк Р. О.) організували і провели літературне досьє «Леся Українка: сторінки творчого шляху».
Ведуча заходу Світлана Галушук познайомила школярів з творчим шляхом видатної доньки українського народу Лесі Українки, та з найвідомішими віршами поетеси, які має знати кожен українець. Її слова стали «стрілами», що влучали в саме серце несправедливості.
 Школярі натхненно декламували знайомі поезії,  вкладаючи у них своє душевне тепло, ділилися враженнями та думками. Сторінки творчого шляху Лесі мелодійно перепліталися з декламацією її поетичних творів.  Зачаровуюче звучали хвилюючі рядки: «Хто вам сказав, що я слабка», «Надія», «Хотіла я тебе, мов плющ, обняти», «На шлях я вийшла ранньою весною» та багато інших у виконанні Наталі Тлумач, Олександра Кондратюка, Ірини Смиковської, Юлії Хом`як, Ярослава Рижкова, Катріни Поліщук, Дениса Кишко, Мілани Вітковської.
Вчитель-філолог Алла Барчук наголосила, що ми є земляками славетної поетеси Лесі Українки, і цим можна пишатися, адже її знають і люблять в усьому світі. Видатні поети ніколи не залишають нас. Усе життя і всю творчість свою письменниця присвятила рідному краю, хоча багато часу провела за кордном на лікуванні. Де б вона не була, ніде не могла забути біль уярмленої України. Вона мріяла про щасливу долю Батьківщини, і здійснення її мрій повинне стати нашим обов`язком.
На завершення заходу теплі слова вдячності бібліотека отримала від учня Нікіти  Пащука.
В читальному залі бібліотеки влаштовано виставку-персоналію «Вона обрала собі горде ім`я – Українка». Література представлена на виставці  познайомить вас з найкращими книгами, присвяченими  її життю та  творчості. Книги та матеріали розкривають її багатогранний талант у сфері літературної праці – поезії, драматургії, публіцистиці, літературній критиці, фольклористиці та перекладацькій роботі.
Запрошуємо усіх до бібліотеки ознайомитися з матеріалами виставки-персоналії, поглибити свої знання з української літератури, духовно збагатитися, отримати безліч цікавої інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар