неділю, 2 лютого 2020 р.

6 лютого – іменини святкують Оксани

6 лютого православні та греко-католики вшановують пам’ять святої преподобної  Ксенії Римлянки.  Вона  всім надавала допомогу: для бідних була благодійниця, для скорботних – утішницею, для грішних – наставницею.  Ксенія залучила багато душ до спасіння. Зараз це імя дається дівчаткам дуже часто і популярність його неухильно зростає.
Оксана походить від грецького слова «ксенос» чужий, чужоземний. Пам’ять Святої  Оксани відзначають двічі на рік, їй присвячують два свята, одне з яких зимове (6 лютого),  друге – весняне (16 квітня).
Це гарне ім’я, горде, дзвінке і цікаве, воно має декілька милозвучних зменшувально-пестливих форм таких як Оксанонька, Оксануся, Оксюта, Оксена, Оксинка, Оксиня, Оксютонька, Оксюточка.
Характер Оксани справляє позитивне враження, цікава і доля самої Оксани. Незвичайна, загадкова дивна. Це сильна, активна, рішуча, принципова, прямолінійна, комунікабельна, винахідлива, спритна натура. Оксана має сильну волю. З навколишніми привітна, дружелюбна, не конфліктна, намагається нікого не скривдити. У своїх невдачах  вважає, що їй просто не пощастило.
Перед перешкодами не пасує, а прагне їх перебороти. Майже завжди їй це вдається. Свої переконання й погляди не змінює. Формально погоджуючись із опонентами в дискусії, вона однаково залишається при своїй думці. Дуже розважлива. Попередньо зважує й продумує кожне прийняте рішення.
6 лютого вважали переломом зими, і за ним прогнозували погоду на майбутню весну: «Яка Ксенія – така й весна». «Якщо на Ксенію хороша  погода – весна буде красна (хороша)».
Більше інформації про ім’я Оксана Ви зможете знайти у нашій бібліотеці.
Вітаємо усіх, хто носить це гарне ім’я Оксана.


Немає коментарів:

Дописати коментар