вівторок, 19 березня 2019 р.

Книжкове свято у бібліотеці


      Щороку чарівна весна, у березні, приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято із дуже давніми традиціями не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного читача. Протягом тижня на дітей чекають дивовижні мандрівки неосяжним всесвітом цікавих книг.
    18 березня, на відкриття Тижня дитячого читання "Запрошує весна у світ книжковий" до бібліотеки-філії № 1 Нововолинської ЦБС на книжкове свято «До нас у гості завітай і книгу з святом привітай» завітали учні 2-Б класу ЗОШ № 5 разом з класоводом Аллою Олексіївною Вавринюк.
    Бібліотекарі познайомили дітей з історією виникнення  книги, пригадали  правила поводження з нею.
    Учні  розповідали,  які книги вони прочитали, декламували вірші, зіграли сценку  «Книжкова лікарня», прийняли участь у вікторині.
      На свято завітали маленькі поетеси Інна Зубчик та Софія Фоміних (4-Б кл.), які читали свої вірші про книгу, весну, родину.
   На захід були запрошені учасники  1-го міського етапу конкурсу «ЛІДЕР ЧИТАННЯ», активні користувачі бібліотеки Еліна Владика,  Анна Пилипчук, Анна Моржановська (зайняла 1-е місце і буде брати участь в обласному конкурсі). Вони поділились спогадами про те, які книги вони читали у їхньому віці, побажали частіше відвідувати бібліотеку, адже книги вчать бути мудрими, добрими, справедливими, допомагають досягати висот.
        Весело й грайливо закінчилося свято, але не закінчується зустріч з книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар