четвер, 14 березня 2019 р.

Журнали і газети - наші друзі


      Щороку в Україні виходить близько 100 назв дитячих газет і журналів, які здатні задовольнити вимоги найпримхливішого читача. У дитячій періодиці можна знайти корисну інформацію «про все на світі». На їх сторінках багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, які допомагають у навчанні, вчать логічно мислити, дають можливість весело і змістовно провести дозвілля.
     Працівники бібліотеки-філії № 1 Нововолинської ЦБС разом з учнями 4-Б класу ЗОШ № 5 (класовод Л. М. Вавринюк) організували і провели прес-калейдоскоп «Що приніс нам листоноша».
     Бібліотекар Людмила Корольчук ознайомила учнів з найвідомішими дитячими журналами та газетами. Діти дізналися, що кожний журнал чи газета мають свій номер, дату, рік видання, рубрики.
   Учні зробили огляд улюблених рубрик журналів «Барвінок», «Зернятко», «Малятко», "Пізнайко". Вони читали вірші, смішинки, приказки, розгадували  загадки та кросворди. Взяли активну участь у вікторині.
      Доповненням до даної теми була викладка «Читай в газеті та в журналі» яку представила бібліотекар Людмила Суржик.
     Сподіваємось, що проведений захід розширив знання учнів про періодичні видання, навчив самостійно вибирати та читати пресу.

Немає коментарів:

Дописати коментар