понеділок, 4 червня 2018 р.

Дитина у світі права


             В Україні та у всьому світі у перший день червня відзначається День захисту дітей. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Це не лише веселе свято для дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своє країни.
      У бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС відбувся правовий круїз "Дитина у світі права". Учасниками заходу були школярі дитячого закладу «Олімп» (загін «Калинонька», вихователі Альошина Л. Р., Мілевич І. П.), що працює при ЗОШ № 5.
       Учні дізналися про основні права дитини, які закріплені в таких міжнародно-правових документах, як  Декларація прав дитини 1959 р. та  Конвенція про права дитини 1989 р. Згідно цих документів діти мають право на життя і вільний розвиток, ім`я та набуття громадянства, освіту, охорону здоров`я, захист від економічної експлуатації, вільно виражати свої думки з усіх питань тощо.
      Отриману інформацію діти закріпили під час  казкової правової вікторини, де мали змогу перевірити, чи добре вони знають свої права, чи вміють їх правильно застосовувати. Школярі декламували вірші та співали пісні свого дитинства.
       Присутні ознайомились з тематичною полицею «Ви повинні знати свої права».
      

Немає коментарів:

Дописати коментар