четвер, 23 лютого 2017 р.

День Ангела Антона


      

      25 лютого за православним календарем  Церква вшановує    пам`ять святителя  Антонія, патріарха  Константинопольського (895).
       Сучасне ім`я Антон – це українська форма давньоримського родового імені Антоній, що означає супротивник, той, що вступає до бою, перемагаючий. Інтенсивність звучання імені відповідає хвилям жовтогарячого кольору, нерішучість і підвищену збудливість, яка не  знаходить виходу. Жовтогарячий колір імені знаменує довгий період становлення особистості, яка лише в зрілі роки, набравшись необхідного – часто гіркого – досвіду, зможе досягти успіхів і визнання.
      Зимові – Антони хитрі, наполегливі й розважливі.  Коли того вимагає ситуація, вони можуть виявити дипломатичність, не цураються обману й уміють використовувати інших людей у власних інтересах.
     Осінні Антони схильні займатися лише тим, що робить їм приємність і виходить краще, ніж в інших. Це стосується й навчання, і професійної діяльності, і подружнього життя. Вони інтуїтивно відчувають людей і можуть дозволити собі некоректну поведінку з тими, кому небайдужі.
     Народжені навесні досить чарівні й уміють викликати симпатію, що породжує довгий список дошлюбних зв`язків. Для кар`єрного росту їм не вистачає сміливості й упевненості у своїх силах, а для міцного шлюбу – вірності почуттів.
    Літні Антони замолоду часто закохуються, але одружуються з тими дівчатами, які самі виявляють ініціативу. Ці люди рідко досягають наміченої мети, але не страждають від цього в силу мінливості бажань.
    Найбільш поширені форми імені Антон: Антоша, Антошко, Антончик, Антоха, Тошка, Тошик, Тоша.
     Книги по даній темі Ви можете  знайти у нашій книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар