неділю, 5 лютого 2017 р.

День ангела Григорія


      
     7 лютого Церква вшановує пам'ять святителя Григорія Богослова, архиєпископа Константинопольського.  Його образ можна побачити у кожному храмі – на іконі поряд із двома іншими святителями – Іоаном Золотоустим та Василієм Великим. Народився святитель у 4 столітті в благочестивій родині. Іще до народження Григорій був обіцяний матір'ю на служіння Богу. Початкову освіту хлопчику дали вдома, потім відправили в Афіни. Згодом святитель був призначений Патріархом Константинопольським. За свої чудові богословські твори св. Григорій отримав від Церкви почесне найменування Богослова і вселенського вчителя. Святитель Григорій вів строго подвижницький спосіб життя: ходив босоніж, мав тільки єдиний одяг, спав на землі або на ложі з деревних гілок; їжею для нього служили хліб і овочі, питтям — вода.
    Ім'я Григорій грецького походження і в перекладі зі слова «грігорео» означає «пильнувати, не спати». Григорій - одне з небагатьох власне християнських імен, що з'явилося в епоху становлення християнства. Інтенсивність звучання імені Григорій відповідає хвилям зеленого кольору.
     «Зимові» Григорії зарозумілі й гордовиті, не терплять заперечень і завжди прагнуть домінувати у стосунках.
      «Весняні» Григорії найбільш уразливі й емоційно нестабільні.
       Гриці, народжені влітку, амбіційні й артистичні, уміють поводитися в товаристві й дуже цінують свою роботу.
       Нарешті, власники цього імені, що з`явилися на світ восени, піддаються циклічним змінам настрою, але при цьому відповідальні й дуже розумні
       Найбільш поширені форми імені Григорій:  Гриць, Грицько, Гриня, Гришаня, Гришуня.
       Інформацію про ім`я Григорій ви можете знайти у книгах нашої бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар