неділю, 19 лютого 2017 р.

21 лютого - Міжнародний день рідної мови


       
     За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи землі  відзначають     Міжнародний  день  рідної  мови.  Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. 
       Українська мова пройшла нелегкий шлях. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, Тараса Шевченка, удосконалювалося Іваном Нечуєм-Левицьким, Панасом Мирним, Лесею Українкою, Іваном Франком та багатьма іншими видатними українцями.
        У бібліотеці-філії № 1 влаштована викладка літератури «Мова наша – серце наше»  де всі шанувальники рідної мови зможуть знайти різноманітну літературу: сучасні словники та енциклопедії української мови, посібники, хрестоматії, а також цікаві висловлювання про мову українських та зарубіжних письменників.
        Ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей. Любімо солов`їну, співучу й неповторну українську мову, бо з нею майбутнє Батьківщини.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар