понеділок, 21 березня 2016 р.

День ангела святкують Галини


     
       23 березня  - святкують іменини Галини. Це ім'я - своєрідна "візитка" українських жіночих імен. Вчені вважають, що українська форма цього імені виникла від давньоруської назви пташки галки, що в перекладі сучасною мовою означає чорна. Є й інша версія походження цього імені - від імені дочки морського володаря нереїди Галини, що з грецької перекладається, як тиша, спокій, безвітряна погода.
     У представниць прекрасної половини людства нерідко можна зустріти ім'я Галина. Ім'я це чудово тим, що, з'явившись у Стародавній Греції, пройшовши через багато століть, популярне і в наші дні.
     Галина швидка і точна в дії, проте дуже імпульсивна і чуттєва. Як правило, жінки з цим ім`ям або дуже балакучі не зупиниш, або мовчуни такі, що слова не витягнеш.
    Іменини у Галини за церковним календарем відзначаються двічі на рік.       Святою  покровителькою імені є Галина Корінфська, мучениця,  яка народилася в III столітті в місті Карінфе. Це був один з найбільших міст Ахаї - центральній частині Греції. Свята мучениця Галина разом з іншими мучениками померла за віру Христову в 258 році. Легенда розповідає, що свята Галина мала можливість сховатися і уникнути смерті, але добровільно прийняла мученицький вінець. На місці їх мук з`явилося джерело кришталево  чистої води.
    Від цього імені утворено багато пестливих форм: Галя, Галинка, Галка, Галюня, Галюся, Галюсенька, Гала, Гуля, Галинуша, Глаша.
    Більше інформації  про ім`я Галина Ви знайдете у книгах  нашої книгозбірні.
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар