понеділок, 8 лютого 2016 р.

Народознавчі посиденьки у книгозбірні



       Нещодавно відсвяткували День ангела Оксани. Це ім`я походить від грецького слова "ксенос" - чужий, чужоземний. 6 лютого православні та греко-католики вшанували пам`ять святої преподобної Ксенії Римлянки. Вона всім надавала допомогу: для бідних була благодійниця, для скорботних - утішницею, для грішних наставницею.
     В рамках клубу "Зустрічі без прощань" бібліотека-філія № 1 спільно з ПТУ № 11 організували та провели народознавчі посиденьки "На Оксани потрібно ще сани".
      Цікавою та змістовною була інформація ведучих заходу Наталії Косинської та Анни Кліщук (кухарі-кондитери) про ім`я Оксана, його походження та значення. Про життєвий і творчий шлях найславетніших жінок України розповіла вчитель історії і права ЗОШ № 5 Лариса Ростиславівна Альошина.
       Гостями свята були Оксана Миколаївна Дубенчук  та Оксана Володимирівна Микитюк - бібліотекарі центральної міської бібліотеки Нововолинської ЦБС, Оксана Володимирівна Редько - вчитель ЗОШ № 5. Іменинники ділилися думками про те, чому батьки їх нарекли цим іменем, розповіли про свої професії, рецепти сімейного щастя,  задуми  на майбутнє.
      Для присутніх була представлена слайд-презентація про відомих жінок України, які носили (чи носять) ім`я Оксана та викладка літератури "Ім`я та його історія".

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 

     

Немає коментарів:

Дописати коментар