понеділок, 30 вересня 2024 р.

Всеукраїнський день бібліотек у Нововолинській публічній бібліотеці-філії № 1

  30 вересня в Україні святкують Всеукраїнський день бібліотек. Це свято було встановлено в Україні Указом Президента від 14 травня 1998 року, щоб вшанувати великий внесок бібліотек у розвиток освіти, науки та культури.

         До цієї урочистої події долучилася Нововолинська публічна бібліотека-філія № 1, організувала та провела заходи в рамках Дня відкритих дверей «Бібліотека майбутнього – твоє бачення».

           На святкову екскурсію до бібліотеки «Книг цікавий Всесвіт» завітали учні 2-Б класу Нововолинського ліцею № 5 (класовод Вавринюк Л. М.). Бібліотекар познайомила учнів з відділами бібліотеки, книжковими виставками та тематичними полицями. Діти із захопленням знайомилися з фондом бібліотеки.

         В дружній атмосфері наші маленькі гості дізналися про  основні правила користування книгою, показали себе справжніми знавцями і любителями читання під час вікторини. Школярів ознайомили з пам’яткою читачеві цікавими «Цікаві факти про книжки». Їм надовго запам’ятаються найтонша і найтовща книги, книга-годинник, книга-тунель тощо.  

       Напередодні у Нововолинській публічній бібліотеці відбувся майстер-клас по виготовленню «Прибульців книголюбів». Вироби своїми руками – це завжди корисно. Школярі отримали справжнє задоволення від завдань, які розвивають і тренують фантазію та творчі задатки.


     


   
Працівники бібліотеки провели бліц-опитування серед юнацтва «Яку ви бачите бібліотеку в майбутньому?». Старшокласники поділилися своїми думками про те, як бачать бібліотеку в майбутньому, адже діяльність публічної бібліотеки настільки змінилася, що тепер це простір – не лише для читання, а й для навчання та відпочинку. Хочеться мати надію, що побажання та мрії школярів в недалекому майбутньому справдяться.



   Не менш цікавим заходом був еко-круїз «Мандруємо морями з цікавими книжками». Учасниками заходу були учні 6-Б класу Нововолинського ліцею № 5 (учитель української мови та літератури Михайлюк Л. Є., бібліотекар Суржик Л. І.). Бібліотекарі розповіли про популярні книги про моря та океани, школярі активно відповідали на запитання вікторини та перевірили свої знання.







     Запрошуємо до нашої бібліотеки!

   Ви отримаєте для себе багато корисного – будь-яку інформацію, цікаві книги, змістовне дозвілля і гарний настрій!

Немає коментарів:

Дописати коментар