четвер, 5 вересня 2024 р.

До Національного тижня читання нонфіку

5 вересня бібліотека-філія № 1 Нововолинської публічної бібліотеки провела для учнів 9-Б класу Нововолинського ліцею № 6 бібліографічний огляд «Новинки нонфікшн літератури» (заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури Кутасевич В. Д., учитель німецької мови Киричук М. П.) 

Захід відбувся в рамках Національного тижня читання нонфіку, який цьогоріч триває з 2 по 8 вересня. Гасло тижня читання – «З історії незакінченої війни» – назви книги есеїв Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика та одного з найвпливовіших інтелектуалів ХХ століття. 

Ведуча бібліотекар Наталія Козачок ознайомила присутніх з новими нонфікшн книгами, які надійшли у бібліотеку від Українського інституту книги. Учні прослухали інформацію про видання з теми російсько-української війни, гуманітарних і суспільно-політичних наук, мистецтва та культури. 

Присутні читали уривки із книг Лариси Якубової «До свободи крізь вогонь: Україна проти рашизму» та Сергія Трояна «Грані війни: мережевий щоденник історика».

Старшокласники ознайомилися з тематичною полицею «Нонфікшн книги від українських видавництв». 


Немає коментарів:

Дописати коментар