вівторок, 26 вересня 2023 р.

До 82-ї річниці трагедії Бабиного Яру

         Бабин Яр – це страшний символ Голокосту на нашій українській землі.         Ми не можемо позбутись його, але можемо перемогти гідним ушануванням пам’яті всіх жертв, усіх загиблих. Питання історичної справедливості дуже гостре. Ми несемо відповідальність перед усіма минулими і всіма майбутніми поколіннями за історичну справедливість.

         З нагоди вшанування 82-ї річниці масових розстрілів здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року) бібліотека філія № 1 Нововолинської централізованої  бібліотечної  системи спільно з Нововолинським ліцеєм № 5, 9-А клас (класний керівник Редько О.В. бібліотекар Л. І. Суржик) організували і провели історичний репортаж «Трагедія Бабиного Яру».

         Ведучі заходу завідувач бібліотеки Світлана Галушук та учні Наталія  Веремчук, Вікторія Тлумач розповіли присутнім про суть цієї страшної трагедії та її вплив на долю людства.

         Змістовними і цікавими були виступи учнів-журналістів Леона Грабара, Максима Жарновського,  Кирила Новосада.

      Бібліотекар Людмила Суржик ознайомила старшокласників з представленими на тематичній полиці книгами «Бабин Яр: пам`ять на тлі історії». 

         Учні переглянули документальний фільм «Бабин Яр. Трагедія людства на українській землі».

          По закінченні заходу присутні вшанували пам`ять усіх жертв трагедії Бабиного Яру хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар