четвер, 28 вересня 2023 р.

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

    Вже давно стало доброю традицією відзначати 30 вересня Всеукраїнський день бібліотек – свято важливе для кожного з нас.

     Напередодні цієї дати бібліотека-філія №1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи  долучилася до цієї урочистої події, організувала та провела заходи в рамках Дня відкритих дверей «Цей мудрий світ – бібліотека».

         Зокрема, упродовж місяця у бібліотеці  тривала благодійна акція «Я дарую книгу бібліотеці», яка була приурочена Всеукраїнському  дню бібліотек.

    На свято завітали вихованці ЗДО № 5 старша група «Сніжинка»  (вихователь Мельничук Л. С., помічник вихователя Ваврик А. Л.), для яких була проведена святкова екскурсія. Вихователь Любов Сергіївна та діти привітали працівників бібліотеки зі святом.

    Цікаво пройшов каскад цікавих новин «Бібліотека-мудрість всіх віків» з учнями 5-А класу  Нововолинського ліцею  № 5 (класний керівник Фальтин О. С., вчитель української мови та літератури Михайлюк Л. Є., бібліотекар Суржик Л. І.).

    Бібліотекарі Сенич Л. М., Суржик Л. І. познайомили школярів з творчістю відомих сучасних українських письменників та надали цікаву інформацію про їх книги, поділилися враженнями про свої улюблені книги.

    У Нововолинському ліцею № 5 відбулася бібліографічна гра-вікторина «Що? Де? ЯК?». Учасниками заходу стали учні 10 класу (вчитель української мови та літератури Михайлюк Л. Є., бібліотекар Суржик Л. І.).  

   Бібліотекар Козачок Н. А. розповіла про перші бібліотеки, довідково-бібліографічний апарат, довідкові видання. Старшокласники взяли активну участь у вікторині, працювали з словниками тощо.

   Протягом дня користувачі мали можливість познайомитися з виставкою-переглядом «Нові книги, нові зустрічі».

   Наші користувачі надають перевагу книгам загального розвитку та різноманітним смакам. Під час лабораторії книжкового смаку «Книжковий дощ новинок»  приніс задоволення від знайомства з новими книгами, які отримала бібліотека.

    Бібліотека – це чарівне місце, де відпочиває душа, де наодинці можна поспілкуватися з книгою, де можна дізнатися багато цікавого та нового.

     На завершення  свята працівники бібліотеки  провели майстер-клас з  нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, в рамках проєкту «Memory Craft», який представляє ГО «Валентність Переосмислення» (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/valency.rethink) за підтримки ALIGHT (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/WeAreAlight).

     Учасниками заходу були учні 3-Б класу Нововолинського ліцею № 5 (класовод Вавринюк А. О.).

     День був наповнений позитивом та святковим настроєм. 

Немає коментарів:

Дописати коментар