четвер, 9 березня 2023 р.

Шевченківські дні у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

    


   В рамках проєкту «Memory Craft», який представляє ГО «Валентність Переосмислення» (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/valency.rethink) за підтримки ALIGHT (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/WeAreAlight) бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організувала та провела з користувачами бібліотеки та дітьми ВПО літературну годину «Шевченківські дні».

         Ім’я Тараса  святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.

         Ведуча заходу бібліотекар Лариса Сенич ознайомила дітей з життєвим і творчим шляхом, хранителя  народної пам’яті Тараса Шевченка,  його літературною  спадщиною, яка стала здобутком всього культурного людства. Під час заходу школярі  декламували вірші поета та відповідали на запитання вікторини.  

          Для  школярів був проведений майстер-клас  з виготовлення  паперової моделі з нагоди 209-ої річниці від дня народження Тараса  Шевченка.  Активну  участь взяли  учні 4-Б  класу Нововолинського ліцею № 5. Діти  складали ще одну цікаву складанку за проєктом у формі вусів Кобзаря.

         З метою популяризації спадщини  Тараса Григоровича Шевченка та з нагоди дня його  народження, в бібліотеці організована тематична полиця «Лине над землею Шевченкове слово».

         Книги, які представлені на ній, далеко не повний перелік, що є  в нашій бібліотеці. Змістовніше ознайомитися з літературою та поповнити свої знання ви можете завітавши до бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар