вівторок, 7 березня 2023 р.

Наталі Забілі – 120 років

        5 березня  Наталії Львівні Забілі  виповнилось би 120 років  від дня народження. 

       З цієї нагоди  бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої  бібліотечної системи спільно  з учнями 6-А класу Нововолинського ліцею № 6  (заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури Кутасевич В. Д., Анталовці Л. О.) провели святковий променад «У вірші, у казці, не просто слова», в рамках клубу «Чомудрик».

         Захід  присвячений творчому і життєвому шляху поетеси.

         Бібліотекар  Лариса Сенич  зазначила, що таких письменниць, як Наталя Забіла, в 20-ті роки минулого століття в Україні більше не було. Вона охарактеризувала потужну особистість письменниці, літературознавця, критика, громадської діячки Наталі Забіли, розповіла про її життєвий і трудовий шлях з цікавими подробицями. Ведуча зазначила, що твори цієї письменниці популярні й сьогодні. Присутні переглянули слайд-презентацію про Наталю Забілу.

 Під час заходу діти декламували вірші ювілярки, ознайомилися та   переглянули  тематичну полицю «Чарівна скарбничка від Наталі Забіли».

         Вірші, оповідання, п`єси та казки виховують у дітей повагу, доброту, бережливе ставлення до природи. Саме тому її книжки й донині читають, знають, люблять.

         До наступних зустрічей у бібліотеці! 

       Чекаємо на Вас за адресою: 15 Мікрорайон, буд. 26.

Немає коментарів:

Дописати коментар