середу, 25 січня 2023 р.

До Міжнародного дня памя’ті жертв Голокосту

  27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. 

     Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

         Уперше Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначили у 2006 році. Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році.

          Було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів. Сьогодні зникають покоління, які пережили страхіття масових знищень, жахливу трагедію людства – Голокост.

         Але пам’ять залишається в документальному і художньому слові.

       До цієї скорботної дати  на абонементі організовано  тематичну полицю «Уроки минулого: історія Голокосту» де представлено книги про злочини проти людства в часи Другої світової війни. У них описано найжахливіші сторінки історії XX століття. Читання цих книжок проходить не легко, це важка психологічна праця душі, яка сприяє формуванню свідомості читача.

      Пам'ять про Голокост необхідна всім нам, щоб ніколи не бути  байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар