середу, 4 січня 2023 р.

Різдвяні посиденьки у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

       Напередодні різдвяних свят у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи відбулося організаційне засідання клубу «Зустрічі без прощань». Присутні обговорили деякі організаційні питання, врахували побажання щодо подальшої роботи клубу.

       На калейдоскоп різдвяних страв «Різдво Христове: смакуємо вишукані страви» були запрошені користувачі бібліотеки.

       Ведуча заходу бібліотекар Наталія Козачок ознайомила присутніх з народними традиціями Святвечора, символікою дванадцяти страв, особливостями приготування головної різдвяної страви – куті.

       У співпраці з Нововолинським міським клубом та Нововолинським ліцеєм № 5 для присутніх було підготовлено відео «Про традиції святкового столу на Святий вечір» та пісня «Святий вечір добрий вечір».

        Гості свята Л. І. Суржик, Т. С. Русин, Л. Я. Корольчук, А. А. Бурдель приготували вдома кутю та принесли її на зустріч. Відвідувачі спілкувалися, давали поради, куштували та ділилися секретами приготування святкової куті.

       Цікаві розповіді про свято, сімейні традиції підготовки до Святого вечора та приготування куті, привітання і побажання було почуто від голови клубу Л. Р. Альошиної, бібліотекаря Л. І. Суржик, активних користувачів С. І. Александрович, Л. Я. Корольчук, Г. А. Панащук, А. В. Чернецької, А. А. Бурдель тощо.

       Для користувачів у бібліотеці організовано тематичну полицю «Різдвяні страви: що приготувати на Святвечір» та святкову інсталяцію «Різдвяна кутя на всі смаки».

Немає коментарів:

Дописати коментар