пʼятницю, 16 грудня 2022 р.

Відбувся фітотерапевтичний калейдоскоп у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

         16 грудня у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи відбувся фітотерапевтичний калейдоскоп «Лікувальна магія зелених друзів». Учасниками заходу були користувачі бібліотеки люди похилого віку.

         На ранніх етапах розвитку людства основним джерелом харчування були рослини. З давніх-давен людина застосовує для своїх потреб плоди, зелені частини рослин, їхні корені та корневища. Так в лікувальній справі виникла фітотерапія. Сучасна фітотерапія – це лікування травами, її позитивна методика широко відома в світовій медицині.

         Споконвіку наші предки користувалися цілющими властивостями природи. І, головне, природа ніколи не відмовляла їм. Вона завжди підказувала, як можна зцілитися.

         Ведуча Світлана Галушук представила гостю заходу, людину творчу і дієву Тетяну Павловську  практикуючого фітоконсультанта, виробництва «Рослина Карпат»,  еко-експерта. Тетяна Павловська розповіла про сімейний бізнес та ознайомила присутніх з інформацією про профілактику оздоровлення рослинами, їх цілющі властивості, що означає термін «фітотерапія»

         Еко-експерт зазначила, що докладне вивчення рослин і впровадження в повсякденну практику нових фітопрепаратів дозволить не лише ефективніше лікувати, але й проводити профілактику різних хвороб та застосовувати ліки рослинного походження для реабілітації пацієнтів.

         Пані Тетяна наголошувала, що цілющі рослини треба вміло підбирати та контролювати індивідуальну реакцію організму на ліки. Розповіла присутнім, як рослинами зміцнити нервову систему, які вживати вітаміни. 

         Бажаючі мали змогу поставити запитання та отримати на них вичерпні відповіді, а також познайомитися з продукцією і її придбати.

         Люди похилого віку познайомилися з тематичною викладкою літератури: «Лікарські рослини і наше здоров`я: цілющі властивості трав». Де представлені  енциклопедичні, довідкові видання, книги про застосування цілющих рослин, їх опис, рецепти щодо використання та вживання.

         На закінчення зустрічі наша гостя  побажала всім поповнювати свої знання про лікарські рослини, менше хворіти та бережно ставитись до  свого здоров`я.

Немає коментарів:

Дописати коментар