понеділок, 1 серпня 2022 р.

Сьогодні вшановують пам’ять Лесі Українки

          
109 років тому,
1 серпня 1913 року, у віці 42 роки померла видатна українська письменниця, поетеса, перекладачка та культурна діячка Леся Українка (Лариса Петрівна Косач-Квітка).
         Леся Українка входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Писала поезію, лірику, драму, публіцистику. Також багато часу присвятила фольклористиці. Займала активну громадську позицію, була учасницею українського національного руху.
         За життя Лариса Косач важко хворіла, але не зважаючи на це продовжувала писати. Перший вірш написала у 9 років, а останній – у 40 років. Вона є авторкою більше 270 віршів без урахування  поем та драматичних творів, прози, листів та статей.
         Померла в грузинському містечку Сурамі. Могила розташована в Києві на Байковому кладовищі та є пам’яткою історії національного значення.
         У бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організовано виставку-персоналію «Вона обрала собі горде ім'я - Українка», де представлені книги про життя та творчість видатної української письменниці.

      Запрошуємо користувачів та внутрішньо переміщених осіб до бібліотеки ознайомитися з матеріалами виставки-персоналії, поглибити свої знання з української літератури, духовно збагатитися, отримати безліч цікавої інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар